Thursday, March 31, 2011

not in the mood

asyik2 xder mood, xder mood jer asyik2..huhu..

nak update blog, nak tulis entry panjang2, nak cerita pasal pengalaman dengar ceramah yg superb pasal isu keselamatan dalam negeri tadi, pasal isu I.S.A tapi takder MOOD nak tulis..nanti idea tak datang mencurah-curah seperti ke ladang gandum..hmmm..

nanti2 jerla aku update eh..
tapi apa motif plak aku tulis ni??huhu..

niat aku cume nak bgtau korang, aku masih lagi selamat, masih lagi sihat dan masih lagi kuat makan seprti dahulu kala, masih lagi kuat tido juga seperti dahulu kala..muahahaha..

k, until here for today..next time i'll try to update about my story here in UPSI with my sengal frenz..ehhe

daaa

Sunday, March 27, 2011

KUAT SEPERTI BADANG

assalamualaikum heehhe..

senyum tu sedekah kan??agy satu senyum tu awet muda kan??tu sebab aku suka senyum, tengok semua entry2 aku, selalu aku tulis hehehe,hahahaha, tu tandanya aku suka senyum, sambil2 aku menaip ni pun aku tengah duduk senyum aw..eh, tapi yang tu senyum ker gelak eh??
apa ntah aku dok ngarut ni,abaikan..hmmm..

ha kali ni, aku nak cakap pasal apa yang terjadi hari ini..cewah, macam nak tulis dalam diari plak..
tadi kan, masa aku ngan laily tengah duduk kat dapur, ngah dok masak karipap..pastu tetiber jer aku teringat yang handset aku ada kat atas, so aku pun pergi la naik atas nak tengok handset. in case ada orang message ker, call ker..(padehal xder pun)..hahaha..
pastu bila aku nak keluar dari bilik tu, tetibe jer aku tertekan kunci. so maknanyer, bila aku tutup jer pintu, pintu tu pun berkunci. dan, dan, dan, OMG, bilik aku was locked.
aku ngan laily memang takder pun kunci kat tangan..ya, my wrong..i admit..aku memang cuai gler kot, sampai aku rasa kan, semua benda yang aku buat semua nya akan menimbulkan masalah.semuanya akan menyusahkan orang lain.arghhh teruk an aku..(kalau korang roomate ngan aku, mesti korang rasa menyampah, rasa mcam nak lenyek2 jer aku bagi lumat)..hahaha..

pastu aku pun dengan muka cuaknyer + buat2 muka chomel + buat2 muka kesian, maka aku pun turun lah ke bawah dan bgtau laily,apa yang dah jadi..aku pun takot gak kot2 laily marah an, tapi laily sngat2 baik + adorable kowt..dia pun pasrah jer kan dengan perangai aku. and ktorang pun naik ke atas dan cuba untuk bukak pintu bilik tu..semua kunci budak2 rumah ni ktorang cuba, tapi still tak berjaya..hmmm

nasib baik aku ada laily ngan azma..laily la, memang kuat macam BADANG..dia tendang2 pintu tu sampai la berjaya..yeah, berjaya u know..sayang gler arghhh kat laily, nasib baik dia ada,.kalau tidak memang tidor luar ar malam ni kan..tapi yerla, bila dah tendang pintu tu, maknanyer pintu tu akan rosak la kan..

erm, sekarang ni aku tengah fikir, macam mana nak bgtau dekat aim ngan iera plak..haissshhh..terpaksa la esok aku buat2 muka chomel lagi sekali.yeah, walaupun i know i memang dah sedia ada cute, kalau i buat2 muka chomel lagi, berganda2 la plak cutenyer..hmmmm tukar lah.nak wat muka kesian..confirm diorang tak jadi marah.hahahaha..mintak2 la kan..
ala tapi diorang sayang aku, takkan nak marah..hihihi, haktuihhhhhhhhh...

ni la roomate2 aku..iera yang seblah aku tu.
yang kuat macam BADANG tu la laily,yang pakai baju hijau.berhajat untuk menjadi seperti FLA..haha
seblah laily, aim..
korang maafkan lah aku eh..aku TAK SENGAJA..huhuhu


misi : sedang menggoda shafiq supaya bawakkan ktorang DURIAN..haisshh, kempunan ni..
kat kg. aku durian belum luruh lagi.. dah lah kedekut shafiq tu..terpaksa gunakan senjata wanita yang aku simpan untuk menggoda dia..wawawawawa..(eh2 jangan fikir bukan2 plak, senjata tu senjata halal, gua bukan gadis liar)sebok plak aku nak explain..wink3..hehehehe...

Friday, March 25, 2011

entry xder tajuk..

Assalamualikum guys..
malam ni rasa rajin nek update blog, tu yang update..kalau dah mood malas, memang sampai ke sudah lah aku biar jer blog ni bersawang..AUTA hmmm..

aku ni nak dikata bodoh, macam kasar sangat je ayat, tp aku klasifikasikan sebagai bongok jer la eh, supaya nampak sedap sikit bunyi nyer an dan juga supaya readers akan berkata wow, sweetnyer budak ni, tak pernah pun nak tulis ayat2 bangang..muahahaha
fine, aku cakap bongok sebab apa aw, sebab setiap kali aku hias jer blog aku ni, aku akan rasa "eh asal buruk jer blog ni, tak berseri bla bla bla.."..pastu biler aku pergi blogwalking kat blog2 lain, semua blog aku akan kate chantek "eh2, pandai la dia buat, chantek jer, nak tukar jugak la pasni"..hmmm..aku pun tak pasti ape kejadahnyer perangai sebegini..takkan lah disebabkan hormone plak an, memang sotoi la jawapan camtu an, rasa nak kasik fliying kick jer lagu2..
heh..tu sebab lah kan, kalau sesiapa yang perasan, aku selalu akan tukar layout sebab aku slalu rasa tak puas hati, slalu rasa blog ni tak chantek, slalu rasa blog ni selekeh..

satu2 jawapan yang paling mudah yang aku boleh fikir di kala ini ialah mungkin confidence level aku LOW..rasa tak yakin ngan kesenian diri aku, rasa tak yakin ngan tahap kreativiti aku..yeah, CONFIDENT..
memang ar tak yakin, sebab aku ni bukannya seorang gadis yang mempunyai kesenian, bab2 seni ni memang aku hancussss kowt..semua menda yang aku cakap chantek, kawan2 aku akan cakap tak chantek. semua menda yang aku cakap tak chantek, kawan2 aku akan cakap chantekkkk..hmm, salah aku ke salah kawan2 aku????la confirm la salah aku muahahaha..

sila abaikan persekitaran di belakang yang penuh dengan semak samun tu..hahaha
(kantoi lak an bilik bersepah-sepah, eh tapi tu bukan tempat aku aw, tempat aky chantekkkk)


p/s : rasa lapar la plak sekarang ni...laily nk diet, taknak makan malam..aku ni jer yang tak reti nak berdiet, asyk nak melantak jer kerjanya..dapat makan KFC an sedap..arghhh teringin la plak..hehe

Sunday, March 20, 2011

ku menunggu

video
Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku 'kan selalu disini untuk menunggumu

Cinta itu
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku 'kan selalu setia tuk menunggumu

Na na na na.....na.na na na na na...na na na na na na....na na na na na na (2x)

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Na na na na.....na.na na na na na...na na na na na na....na na na na na na (2x)

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Dan aku tetap menunggu

Reff:
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Ku tetap menunggu (Aku tetap Menunggu)

Ku tetap menunggu..

this song are reallly3 awesome..
yeah, i like rossa too,coz her voice are superb + she is cute.hehe

lagu ni kinda weird sikit..sebab apa aku cakap pelik sebab lagu ni :-
  • mengisahkan seorng perempuan yg suka pada seorang lelaki ni, tapi lelaki tu pulak was couple with the other
  • perempuan ni jeles sebab hari2 dia nampak lelaki tu dating depan bijik mata dia..yerla sebab perempuan ni kerja kat restoran and laki tu pun satu, hari2 pergi restoren tu sape suruh..haha
  • perempuan ni sanggup tunggu sampai lelaki tu putus ngan perempuan yg lagi satu tu..(nekad glerr ah)
  • tapi pengorbanan dia berbaloi sebab last2 laki tu bergaduh ngan perempuan yg lagi seorang (tp tak pasti either just bergaduh or dah break terus)ermmmm...
  • finally dia ada can la kan nak tackle laki tu.
aku nk cakap yg laki tu GATAL sebab baru jer putus terus cari the other girlll..ah tak faham aku..

tapi kan, boleh ker kita tunggu sampai macam tu sekali??macam mana kalu kita dok tunggu, tapi lelaki yang kita suka tu tak putus2 pun ngan awek dia dan camne plak kalau dia putus pun, laki tu jatuh cinta plak dengan perempuan lain dan bukan dengan kita??hmmmmm..still compicated here

erm,daripada tunggu benda yg tak pasti camtu,better pergi cari laki lain kan.
maybe perempuan yg dalam video tu CINTA MATI kot kat lelaki tu..

pada pendapat aku, orang laki ni senang sangat perasaan dia berubah..padehal baru jer break up,tapi dah pergi cari girl lain..maybe tak boleh hidup tanpa perempuan agaknyer..wink3..
the moral of the story, lelaki ni susah sikit nak cari yg SETIA ..HEHEHEHE

Friday, March 18, 2011

hari memasak sedunia..

wink3..i dah siap wat assignmnet u allllzzz..(alamak cam gedik plak)..hehe
actually tok minggu ni kre dah rase lega sikit la sebab assignmnet individu dh siap and dh hantar tadi..rase cam, ah heaven gilerr..

pastu biler dah siap jer submit assignmnet tadi, balik tu terus jer memasak..tp cam biase la an,aku tak memasak punn.aku cume masak nasi jerr. ntah la wei, tahun bler aku nk pandai memasak ni. yang aku betol3 reti masak an, cume ikan sardin, goreng telur, masak nasi jerr..ha yg tu aku expert..lagi2, aku pandai bancuh air aw, kawan aku ckp air yg aku bancuh sedap..muahahhaa..gua dah rase bangge ni..at least ada jugak la yg aku reti hehe..

pastu an petang td plak, ktorang masak karipap plak..ha kalau karipap ni i pandai sikit, pandai pintal..jangan tak tau, i pandai pintal u alllszzz..ah lagi sekali rase cam nak bangge plak..hehehe..
 aku rase an kalau aku tunjuk kat mak mentua aku, mesti die rase sejuk jer hati..menantu aku pandai buat karipap rupenyer, canthek jerr..
pastu aku siap imagine agy, mak mentua aku cakap "dah la lawa, sopan santun, lemah lembut, pandai buat karipap pulak tu"kah3, statement cam rase nak penampar jer kan??serius perasan giler..muahaha..
fine, i admit..aku memang tak lawa, sopan santun ngan lemah lembut tu alamak cam jauh la sekali, pandai buat karipap tu, cume pandai pintal jer pun..hahahahaha..rase cam nak hentuk jer kepale kat dinding..

ok2, kejap tadi plak ktorang buat jelly marble plak..ataupun lebih dikenali sebagai agar-agar..ntah, aku ni 1st time kot belajar buat menda ni,tu pun berkat bantuan mak aim, my rumet nyer mom..td beberape kali la jugak aim call mak die,tanye camner nak buat..hehe.kantoi plak..
tp aim call mak die just nak mintak resepi jer aw,yg len semua handmade by ktorang which is aku,laily, aim n iera..aku ngah confuse neh, nak include name mek lin x??sebab die g silat, tp die kre rumet gak, so dengan baik hatinyer aku include la jugak name meklin..baik nyer aku, so sweeetttttttt...hehee..

yg ni la bentuk agar-agar marble, tp gambar ni amek kat google, sebab gambar sebenar
x sempat ar nak amek..tp serius,ktorang buat..tak tipu..
sila la percaye aw..
cyg korgggg...
muahhhhh3
hehehe

sengett di hening pagi

oh yeahh, lame glerrrr tak update..
tp sebelum tu assalamualaikum.hhe

busy glerr kot aku untuk beberapa minggu yg lepas, sebab buat assignmnet LAST MINUTE..
ini pun, aku terpakse bersengkang mate tok siapkan assignment sebab ESOK dah nak kena hantarrr..
sebenarnyer aku ni bukan nyer jenis species2 kelawar yg dok suke berjage di tengah malam, tido di waktu siang, aku ni species manusie yg tido d waktu malam juga di waktu siang..muahaha..
FAHAM x????kalau x faham, bermakne IQ anda berada pada tahap 100..oh yeahh..
yerla2 aku explain, maknenyer aku ni seorang yg kuat tido ataupun dalam bahase yg lebih lembut lagi di sebut sebagai pemalasss...ha amek kau...

ish, best la tido tau tak, aku ni kalau tido sehari suntuk pun boleh kot, tp aku belum pernah lagi la try buat menda tu, sebab nanti kawan2 aku ckp eh dah mati ke budak azie ni, sedo2 dah tertanam dalam kuburr..ish3..
jangan buat tawww..BAHAYE..wink3

ntah ape motif aku wat post ni pun ntah la, cume aku rase tadi cam kesian plak blog aku ni x berupdate,tu yg aku rengankan jugak tgn aku ni tok menaip, in case ade org yg RINDU ke???muahahahaha..

so in the nut shell, ataupun penutupnya, saye dengan ini ingin menyambung segala jenis tugasan yang masih tertangguh ataupun TAK SIAP tu..bye3..

 comel tak???hehehe...
bongokkk ko azie....